ΚΟΣΜΟΣ

Σκοτώθηκε Σύρος στρατιώτης από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Γκολάν

Σκοτώθηκε Σύρος στρατιώτης από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Γκολάν

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 7 τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ κατά ενός φυλακίου του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν, δήλωσε σήμερα πηγή του συριακού στρατού.

"Η αεροπορία του εχθρού έπληξε χθες στις 23:30 (και ώρα Ελλάδος) μια στρατιωτική θέση στην περιοχή της Κουνέιτρα, προκαλώντας τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό 7 στρατιωτών", δήλωσε η πηγή αυτή, την οποία επικαλέστηκε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι δύο στρατιώτες έχασαν την ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ισραηλινά αεριωθούμενα επιτέθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή Κουνέιτρα, κοντά στην μεθόριο με το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προέβη σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών που έπληξαν ένα ισραηλινό χωριό κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, προκαλώντας φωτιές, αλλά όχι τραυματισμούς.

Επίσημες ισραηλινές πηγές διευκρίνισαν παράλληλα ότι το Ισραήλ προχώρησε χθες το βράδυ στα πλήγματα αυτά με πυροβολικό και αεροσκάφη εναντίον 14 θέσεων του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν σε αντίποινα για την ρίψη τεσσάρων ρουκετών για την οποία κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ και το Ιράν.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την "τρομοκρατική" αυτή επίθεση που έγινε "χωρίς καμία πρόκληση από την πλευρά του Ισραήλ".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε από την Γάζα, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ απέρριψε ότι κρύβεται πίσω από την ρίψη των ρουκετών αυτών.

Σχετικές ειδήσεις