ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων (video)

Ισπανία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων (video)

Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε άτομα, ενώ έξι ακόμη τραυματίστηκαν, από έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων κοντά στη Σαραγόσα στη βορειοανατολική Ισπανία.

Τα αίτια ωστόσο της έκρηξης στο εργοστάσιο που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης και πλησίον του αεροδρομίου δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

«Τέσσερα πτώματα εντοπίστηκαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ωστόσο ένας εκ των τραυματιών εξέπνευσε εκεί, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε πέντε», επισήμανε η τοπική κυβέρνηση της Αραγονίας σε ένα δελτίο Τύπου.

Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (31/8) και έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα της πόλης. Οι εικόνες, δε, που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν μια στήλη καπνού να υψώνεται από το εργοστάσιο.

ispania1

Οι ομάδες διάσωσης προτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής να μην προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης, ωστόσο το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

«Είναι επικίνδυνη η πρόσβαση στην ζώνη καθώς υπάρχουν ακόμα υπολείμματα από πυροτεχνικά είδη που θα μπορούσαν να εκραγούν», δήλωσε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστών.

Από την πλευρά της, η τοπική κυβέρνηση της Αραγονίας επισήμανε ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν στο εργοστάσιο, το οποίο εξάγει προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά.

Σύμφωνα τέλος με την εφημερίδα El Pais, σε δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε εργοστάσια πυροτεχνημάτων σε ολόκληρη την χώρα τα τελευταία 25 χρόνια, έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 110 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις