ΚΟΣΜΟΣ

Τραγική κατάληξη ομηρίας: Ο δράστης πέφτει νεκρός μπροστά στην κάμερα (video)

Τραγική κατάληξη ομηρίας: Ο δράστης πέφτει νεκρός μπροστά στην κάμερα (video)

Τραγική η τελευταία πράξη μιας ομηρίας με στόχο τη ληστεία στο Σάο Πάολο, με το δράστη αλλά και τον σωτήρα του θύματος να πέφτουν νεκροί.

ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΝΤΡΟΜΑ ΜΑΤΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μία απόπειρα ληστείας που δεν εξελίχθηκε όπως σχεδίαζε ο δράστης. Ο 49χρονος Λουίς Αντόνιο Ντα Σίλβα φαίνεται πως παρακολουθούσε τη γυναίκα, η οποία είχε μόλις βγει από τράπεζα. Προσπάθησε να της αποσπάσει τα χρήματα, όμως, μάταια. Στη συνέχεια, την συνέλαβε ως όμηρο, κρατώντας τη για περίπου 1,5 ώρα.

Κάποια στιγμή, όπως φαίνεται στις εικόνες, με μία λαβή την έχει ακινητοποιήσει στο πάτωμα του πολυσύχναστου καθεδρικού ναού του Σάο Πάολο.

Ένας 61χρονος άνδρας φαίνεται σε κοντινή απόσταση να προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή. Τα καταφέρνει. Η γυναίκα απεγκλωβίζεται από τα χέρια του και τρέχει στην ελευθερία. Παράλληλα, ο δράστης φαίνεται να πυροβολεί κατά του καλού Σαμαρείτη, ενώ την ίδια ώρα, η αστυνομία ανοίγει πυρ.

Ο 49χρονος λυγίζει και πέφτει νεκρός στα σκαλοπάτια. Λίγα μέτρα πιο μακριά, ο τηλεοπτικός φακός "συλλαμβάνει" και τον 61χρονο σωτήρα της γυναίκας να καταρρέει.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί το αν ο 61χρονος ήταν παράπλευρη απώλεια από τις σφαίρες της αστυνομίας ή έπεσε νεκρός χτυπημένος από τα πυρά του δράστη.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όσο για τον δράστη, ο 49χρονος Ντα Σίλβα είχε προσφάτως αποφυλακιστεί, μετά από ποινή 22 χρόνων, για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών και επιθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις