ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικές Αρχές γνωρίζουν τα πάντα για τη διακίνηση μεταναστών

Οι τουρκικές Αρχές γνωρίζουν τα πάντα για τη διακίνηση μεταναστών

Ο ρόλος των τουρκικών Αρχών στο προσφυγικό ζήτημα και τη διακίνηση μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας, επιβεβαιώθηκε πλήρως μετά από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου France 2. Στο ρεπορτάζ του καναλιού, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Τουρκία πουλά φουσκωτές βάρκες και σωσίβια σε πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Το video που τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα, έγινε στην Αλικαρνασσό σε κατάστημα με είδη ναυτιλίας που μάλιστα έχει επιγραφή που γράφει «γαλλικό επίτιμο προξενείο».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς απέπεμψε από τα καθήκοντά της, την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Φρανσουάζ Ολκέ, η οποία παραδέχθηκε ότι συμμετέχει στο εμπόριο ναυτικών ειδών στους πρόσφυγες, προσθέτοντας όμως ότι στο εμπόριο αυτό εμπλέκονται και οι τουρκικές αρχές.

Η Ολκέ εμφανίζεται να δηλώνει ότι ακόμη κι αν δεν πουλούσε η ίδια αυτά τα αντικείμενα, οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να τα βρουν αλλού. Μάλιστα η Ολκέ είπε ότι γνωρίζει ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, αλλά το κάνουν όλοι.
Οι επίτιμοι πρόξενοι είναι κυρίως εθελοντές και δεν ανήκουν στο διπλωματικό σώμα, ενώ διαθέτουν ειδικό καθεστώς το οποίο τους επιτρέπει να ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Βασικός τους ρόλος είναι να διατηρούν στενή επαφή με τους συμπατριώτες τους που βρίσκονται στη χώρα όπου υπηρετούν.

Σχετικές ειδήσεις