ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγόπουλο περπάτησε 500 χιλιόμετρα μόνο με το κουτάβι του (video)

Προσφυγόπουλο περπάτησε 500 χιλιόμετρα μόνο με το κουτάβι του (video)

Μπορεί να μην είχε μαζί την οικογένειά του, σίγουρα, όμως, δεν ήταν μόνος του. Το κουτάβι του ήταν, εκτός από αφοσιωμένος φίλος, ακούραστος συνοδοιπόρος στο μακρύ ταξίδι της προσφυγιάς.

Ο 17χρονος Ασλάν περπάτησε 500 χιλιόμετρα από τη Συρία, πριν περάσει απέναντι από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο. Μόνα του υπάρχοντα ένα σακίδιο και, ασφαλώς, το πιστό του τετράποδο, η Ρόουζ.

Αν και κάθε άνθρωπος που παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς είναι μία μεμονωμένη περίπτωση άξια θαυμασμού, ο νεαρός Ασλάν τράβηξε τις κάμερες πάνω του λόγω του φουντωτού συνταξιδιώτη.

Μάλιστα, η υπηρεσία προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών κατακλύστηκε από μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, με μία γυναίκα, ονόματι Ρόουζ Ασλάν (η οποία έχει ονοματεπώνυμο τα ονόματα του εφήβου και του κουταβιού) να προσφέρεται να βοηθήσει το αχώριστο ζευγάρι . «Θεωρώ καταπληκτική συγκυρία το ότι το κουτάβι έχει το όνομά μου και το αγόρι το επίθετό μου – υπάρχει τρόπος να έρθω σε επαφή με τον νεαρό; Θα ήθελα τόσο πολύ να βοηθήσω», έγραφε στο μήνυμά της η γυναίκα, με την ειδική υπηρεσία να υπόσχεται να τους φέρει σε επαφή.

Ο 17χρονος Ασλάν είναι μόνο ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που, λόγω της εμφύλιας σύρραξης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 220.000 ανθρώπους, ξεριζώθηκαν από τη γη τους, ακολουθώντας τα καραβάνια των προσφύγων προς Ιορδανία, Λίβανο ή την Ευρώπη κι αναζητώντας μία αξιοπρεπή ζωή.

Σχετικές ειδήσεις