ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκλιση στους όρους για την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Σύγκλιση στους όρους για την ασφάλεια των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Αξιωματούχοι των ρωσικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησαν μια επαγγελματική και εποικοδομητική συζήτηση για την ασφάλεια των πτήσεων στις αεροπορικές επιχειρήσεις που διεξάγουν στον εναέριο χώρο της Συρίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν την Τετάρτη (14/10), σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αποστείλει την Τρίτη στο αμερικανικό Πεντάγωνο προτάσεις επί του κειμένου ενός προσχεδίου συμφωνίας αναφορικά με την ασφάλεια των πτήσεων στις αεροπορικές επιχειρήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν σύγκλιση των θέσεων τους στους βασικούς όρους του εγγράφου», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Όπως δήλωσε από τη δική του πλευρά ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έπειτα από τον τελευταίο γύρο διμερών συζητήσεων, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών οριστικοποιούν τους όρους ενός μνημονίου συμφωνίας που θέτει τις βασικές διαδικασίες στην αεροπορική ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ανώνυμα, δήλωσε πως το μνημόνιο συμφωνίας μπορεί να εφαρμοστεί στο εγγύς μέλλον έπειτα από κάποιες αναθεωρήσεις.

Σχετικές ειδήσεις