ΚΟΣΜΟΣ

Ο περίπατος στη φύση τον οδήγησε σε σπαθί των Βίκινγκς ηλικίας 1.200 ετών!

Ο περίπατος στη φύση τον οδήγησε σε σπαθί των Βίκινγκς ηλικίας 1.200 ετών!

Μπορείς να βρεις διάφορα αντικείμενα όταν κάνεις πεζοπορία σε απομακρυσμένα και δύσβατα μέρη. Το να πέσεις, όμως, πάνω σε σπαθί που ανήκε σε πολεμιστή των Βίκινγκς, να έχει ηλικία περίπου 1,200 ετών και να είναι και σε εξαιρετική κατάσταση, δεν το λες και συνηθισμένο...

Ο Γκόραν Όλσεν, από τη Νορβηγία, επιδιδόταν στο αγαπημένο του χόμπι, την πεζοπορία, σε ένα ψαροχώρι ονόματι Χαουκέλι. Κάπου ανάμεσα στις στιγμές ξεκούρασης και στην παρατήρηση, είδε κάτι να γυαλίζει. Πλησίασε και βρήκε σφηνωμένο στα βράχια ένα σπαθί. Του έμοιαζε παλιό, αλλά δεν μπορούσε καν να διανοηθεί την αξία του ευρήματός του.

spathi

Όταν το πήγε σε αρχαιολόγους για να το μελετήσουν, όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Κι αυτό διότι επρόκειτο για σπαθί που ανήκε σε πολεμιστή των Βίκινγκς και η ηλικία του υπολογίστηκε στα 1.200 χρόνια... Το μόνο που του έλειπε, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία, ήταν η λαβή.

Όπως μάλιστα δήλωσαν οι αρχαιολόγοι, όταν το χιόνι, που καλύπτει την περιοχή τους περισσότερους μήνες του χρόνου, λιώσει σκοπεύουν να επισκεφθούν και να ερευνήσουν περαιτέρω το Χαουκέλι.

Σχετικές ειδήσεις