ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Συνολικά 2.084 τρομοκρατικούς στόχους έχουν πλήξει τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

Συρία: Συνολικά 2.084 τρομοκρατικούς στόχους έχουν πλήξει τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη

Πάνω από 2.000 πλήγματα σε θέσεις μαχητών έχουν καταφέρει οι 1.631 αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας από την έναρξη της εκστρατείας της Μόσχας στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντρέι Καρταπόλοφ.

«Τα πολεμικά μας αεροσκάφη έκαναν 1.631 εξόδους στη Συρία, πραγματοποιώντας 2.084 πλήγματα σε στόχους τρομοκρατών από την έναρξη της επιχείρησης», δήλωσε ο Καρταπόλοφ.

Όπως ανέφερε αναλυτικά τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν καταστρέψει έως σήμερα 287 κέντρα διοίκησης, 52 κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών, 155 αποθήκες οπλισμού και καυσίμων, καθώς και 40 εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός έχει εγκαθιδρύσει διαύλους επικοινωνίας με τους ηγέτες των σύρων πατριωτών μαχητών και με τους στρατιωτικούς διοικητές διαφορετικών οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης με στόχο κοινές προσπάθειες στην μάχη έναντι της τρομοκρατίας.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ο εμίρης του Κουβέιτ σεΐχης Σαμπάχ αλ Αχμέντ αλ Σαμπάχ θα συναντηθεί στις 10 Νοεμβρίου με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην ρωσική πόλη Σότσι για να συζητήσουν την κατάσταση στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Σχετικές ειδήσεις