ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: «Ένιωσα να έρχεται το τέλος»

Επίθεση Παρίσι: «Ένιωσα να έρχεται το τέλος»

Το βράδυ της Παρασκευής (13/11/2015) ο Βενιαμίν και η Σίλια ήταν στο Μπατακλάν. Την ώρα που το συγκρότημα τραγουδούσε: «Ι meet the devil» (συνάντησα τον διάβολο) ξεκίνησε η απόλυτη φρίκη…

Ο δικηγόρος Βενιαμίν και η αρχιτέκτων Σίλια, γονείς δύο κοριτσιών 8 και 5 ετών, γλίτωσαν από θαύμα.

Περιγράφουν στη Le Figaro:

«Φτάσαμε στο Μπατακλάν στις 20. 30. Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις εννέα. Καθόμασταν στο μπαρ, κοντά στην είσοδο. Ο χώρος ήταν γεμάτος. Το κοινό ήταν από 20 μέχρι και 50 ετών. Πολλοί άνθρωποι είχαν φέρει και τα παιδιά τους μαζί. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ κεφάτη. Την ώρα που η μπάντα έπαιζε το τραγούδι: I meet the devil, ξεκίνησε η επίθεση από την μπροστινή πόρτα».

Στην αρχή ο Βενιαμίν σκέφτηκε πως οι πυροβολισμοί ήταν... μέρος της παράστασης. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν για να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε.

«Ένα σώμα έπεσε πάνω μου. Μια γυναίκα δίπλα μου είχε αίματα στο πρόσωπο, αλλά ήταν ζωντανή. Ένας διπλανός μου γύρω στα 50 πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Οι σάρκες του τινάχθηκαν στα γυαλιά μου».

Κοίταξε κάτω. Μια τεράστια λίμνη αίματος.

«Ένιωσα να έρχεται το τέλος μου», περιγράφει στο Le Figaro.

Η γυναίκα του η Σήλια σκέφτηκε τα παιδιά τους. «Δεν είχαμε το δικαίωμα να πεθάνουμε. Δεν ήθελα να πεθάνω».

Περιγράφει τους δράστες: «Ήταν τέσσερις, με ανοιχτά χρώματα, πολύ νέοι, γύρω στα 20. Δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφοι αλλά δεν είχαν την όψη του διαβόλου. Φορούσαν μεγάλα σακάκια. Ένας από αυτούς φορούσε μπεζ σακάκι. Είχε και μακριά γένια. Δεν μιλούσε με γαλλική προφορά…. Ο καθένας κρατούσε από ένα πολυβόλο στο χέρι και έριχναν».

Πυροβολούσαν χωρίς σταματημό.

Βγήκαν ζωντανοί.

Όταν ο Βενιαμίν επέστρεψε στο σπίτι, πήγε στο μπάνιο να πλυθεί και ανακάλυψε πως ήταν καλυμμένος με αίμα και σάρκες.

«Είμαστε ζωντανοί», περιγράφει και ξεσπά σε λυγμούς…

Σχετικές ειδήσεις