ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Ένας Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών πριν πέσει νεκρός από τα πυρά τους, σε ένα ακόμη επεισόδιο της βίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, κάνοντας λόγο παράλληλα για τη σύλληψη άλλων δύο φερόμενων ως δραστών της επίθεσης.

Οι στρατιώτες δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση, κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Τουρμούς Άγια, βόρεια της Ραμάλας, ανέφερε ο στρατός στην ανακοίνωση του.

«Οι σφαίρες εβλήθησαν» εναντίον μιας στρατιωτικής περιπόλου και οι ισραηλινές «δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ένας από τους δράστες «χτυπήθηκε από τα πυρά και δύο άλλοι ύποπτοι συνελήφθησαν στο σημείο», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσαν το θάνατο του ενός εκ των δραστών, ενώ στελέχη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας επιβεβαίωσαν το θάνατο ενός Παλαιστίνιου, αναφέροντας ότι επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι το θύμα είναι ο 24χρονος Μοχάμεντ Σαλάχ, από το χωριό Αρούρα, κοντά στην Τουρμούς Άγια.

Χθες δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, έπειτα από επιχείρηση του στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλαντίγια στη Δυτική Όχθη για την κατεδάφιση της κατοικίας του δράστη μιας επίθεσης εναντίον Ισραηλινών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να επιταχυνθούν οι τιμωρητικές κατεδαφίσεις σπιτιών που ανήκουν σε δράστες επιθέσεων, σε αντίδραση στο κύμα βίας που από την 1η Οκτωβρίου έχει στοιχίσει τη ζωή 83 Παλαιστινίων και ενός Ισραηλινού Άραβα και 12 Ισραηλινών. Η πλειονότητα των νεκρών Παλαιστινίων διέπραξαν ή προσπάθησαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών.

Σχετικές ειδήσεις