ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκκενώθηκε εργοστάσιο της Airbus – Βρέθηκαν ύποπτα κουτάκια αναψυκτικών

Γαλλία: Εκκενώθηκε εργοστάσιο της Airbus – Βρέθηκαν ύποπτα κουτάκια αναψυκτικών

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όταν σε ένα εργοστάσιο της Airbus εντοπίστηκαν τρία κουτάκια αναψυκτικών, συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια.

Περίπου 200 εργαζόμενοι μάλιστα απομακρύνθηκαν από το χώρο, όπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κουτάκια δεν ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, η οποία και καλείται να καθορίσει αν επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα αναψυκτικά με τα καλώδια γίνεται η συναρμολόγηση των καμπίνων των αεροσκαφών Airbus A330. Επίσης, τοποθετούνται τα καθίσματα, τα παράθυρα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού των αεροπλάνων.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του Ισλαμικού Κράτους, δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας η φωτογραφία ενός αναψυκτικού που φέρεται ότι περιείχε την εκρηκτική ύλη με την οποία, όπως υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές, ανατινάχθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις