ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Νοσοκόμος βοηθά τραυματία και ανακαλύπτει ότι ήταν ο καμικάζι

Παρίσι: Νοσοκόμος βοηθά τραυματία και ανακαλύπτει ότι ήταν ο καμικάζι

Όταν το καφέ Comptoir Voltaire πνίγηκε στους καπνούς μετά από μια έκρηξη, όσοι ήταν εκεί πανικοβλήθηκαν. Εκτός από τον David ο οποίος ως νοσοκόμος διατήρησε την ψυχραιμία του και άρχισε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους.

Η ιστορία που διηγείται είναι συγκλονιστική. Ο David πίστεψε αρχικά πως η έκρηξη που συντάραξε το καφέ στο οποίο βρισκόταν με ένα φίλο του οφειλόταν σε διαροή γκαζιού. Δίπλα του κάποιοι σφάδαζαν από τους πόνους και τα τραύματά τους.

Το καφέ δίπλα στο Μπατακλάν ήταν ένας από τους στόχους της αιματηρής επίθεσης των τζιχαντιστών στο Παρίσι. Ο David κοίταξε τον άνδρα που ήταν πεσμένος ανάμεσα σε καρέκλες και τραπέζια. Ο άνδρας δε φαινόταν τραυματισμένος αλλά ήταν αναίσθητος. Ο David άρχισε τη διαδικασία ανάνηψης.

Όταν όμως έσκισε το μπλουζάκι του άνδρα κατάλαβε ότι είχε μπροστά του κάτι που δεν περίμενε. Ο άνδρας ήταν ένας από τους καμικάζι που άνοιξαν πυρ αδιακρίτως και σκότωσαν 89 άτομα.

Είχε παντού καλώδια λέει ο David. Σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Τότε κατάλαβα, είπε πως πρόκειται για βομβιστή αυτοκτονίας. Συγκεκριμένα ο άνδρας που προσπάθησε να συνεφέρει ήταν ο Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ.

Είδα ένα καλώδιο κόκκινο το οποίο κατέληγε σε κάτι άλλο. Σκέφτηκα αμέσως ότι ήταν ο εκπυρσοκροτητής. Τότε σταμάτησα.

Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή ήρθε η πυροσβεστική. Αμέσως τους είπα τι είδα και τότε έγινε πανικός. Ολοι διατάχτηκαν να εκκενώσουν άμεσα το χώρο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η βόμβα με την οποία ήταν ζωσμένος ο Αμπντεσλάμ δεν εξερράγη και ίσως ήταν αυτό που τους έσωσε. Ειδάλλως θα υπήρχαν ακόμη περισσότερα θύματα.

Σχετικές ειδήσεις