ΚΟΣΜΟΣ

Χάκερς παραβίασαν εκατομμύρια λογαριασμούς παιδιών από εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό κατάστημα!

Χάκερς παραβίασαν εκατομμύρια λογαριασμούς παιδιών από εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό κατάστημα!

Ο ισχυρότερος όμιλος εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών διεθνώς, ο VTech Holdings , ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια λογαριασμοί πελατών και προφίλ παιδιών από όλο τον κόσμο επλήγησαν από χάκερς!

«Περίπου πέντε εκατομμύρια λογαριασμοί πελατών και προφίλ παιδιών που έχουν σχέση με τους λογαριασμούς αυτούς επλήγησαν στον κόσμο», αναφέρει ανακοίνωση του ομίλου ο οποίος έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Τι συνέβη;

«Ο VTech Holdings Limited εντόπισε ότι στις 14 Νοεμβρίου ένας τρίτος που δεν είχε άδεια, είχε πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών του VTech που ήταν αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού του καταστήματος Learning Lodge (Στοά μάθησης)», μέσω του οποίου ο πελάτης αγοράζει και «κατεβάζει» παιχνίδια και εφαρμογές, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε αυτή τη βάση δεδομένων υπάρχουν «πληροφορίες για τα παιδιά, όπως το όνομα, το φύλο και η ημερομηνία γέννησης» καθώς και πληροφορίες για τους ενήλικους πελάτες που άνοιξαν τους λογαριασμούς.

Πάντως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει απόσπαση ακόμη και γραπτών μηνυμάτων που αντάλλασαν γονείς και παιδιά μέσω των tablet του συγκεκριμένου ομίλου, ηχητικά μηνύματα ακόμα και φωτογραφικό υλικό!

Σχετικές ειδήσεις