ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκινητική επιστροφή των Eagles of Death Metal στο Μπατακλάν (photos)

Η συγκινητική επιστροφή των Eagles of Death Metal στο Μπατακλάν (photos)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν στο Μπατακλάν σχεδόν ένα μήνα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν όπου το συγκρότημα από την Καλιφόρνια έδινε συναυλία και σκότωσαν τουλάχιστον 90 ανθρώπους που την παρακολουθούσαν.

Τα μέλη του συγκροτήματος άφησαν λουλούδια, ξέσπασαν σε λυγμούς κι αγκαλιάστηκαν στο σημείο όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο μνημείο για τα θύματα της τρομοκρατίας, μπροστά στον συναυλιακό χώρο. Μπροστά τους βρίσκονταν αμέτρητα μηνύματα που άφησαν πολλοί πολίτες τιμώντας τους νεκρούς των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Επικρατούσε σιγή ενώ κάθε μέλος του συγκροτήματος απέτινε φόρο τιμής και έσκυβε για να διαβάσει κάποιο από τα μηνύματα, να δει από πιο κοντά τα κεριά ή τα μπουκέτα των λουλουδιών. Οι μουσικοί παρέμειναν για πολλή ώρα στο σημείο, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση, ενώ έκλαιγαν και κοιτούσαν τις φωτογραφίες των θυμάτων.

Ένας εξ αυτών άφησε ένα λουλούδι στη μνήμη και των 90 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας από τις σφαίρες της ομάδας των τζιχαντιστών.

image4

Πολίτες που βρέθηκαν επίσης στην Λεωφόρο Βολτέρου τους χειροκρότησαν θερμά αψηφώντας τη βροχή.

Μια Παριζιάνα, η Κορίν, επισήμανε στο πρακτορείο Reuters ότι η οδύνη έχει κατακλύσει τις ψυχές όλων για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Νιώθουμε πραγματικά πολύ λυπημένοι. Τόσες απώλειες, τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν, που απλά ήθελαν να διασκεδάσουν» προσέθεσε η ίδια.

Ο Μπεντζουά Μανσουρί, που ζει σε κοντινή απόσταση από το πολιτιστικό κέντρο, είπε ότι ακόμα δε μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

«Είναι συγκλονιστικό. Σκέφτομαι όλους εκείνους που χάθηκαν εδώ και είμαι απίστευτα σοκαρισμένος» τόνισε.

«Γνώριζα δύο ανθρώπους που σκοτώθηκαν... Ένα νεαρό κορίτσι και τον διευθυντή ενός μπαρ. Όλοι αυτοί οι νέοι που σκοτώθηκαν εδώ... Είναι τρομερό, δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό, αυτή η απάνθρωπη επίθεση».

Για την πλειονότητα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, η παρουσία του συγκροτήματος λιγότερο από ένα μήνα μετά την τραγωδία ήταν ένα σύμβολο δύναμης και μια ένδειξη θάρρους.

Σχετικές ειδήσεις