ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Στηρίζουμε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και παρέχουμε όπλα στις νόμιμες Αρχές

Πούτιν: Στηρίζουμε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και παρέχουμε όπλα στις νόμιμες Αρχές

Η Ρωσία παρέχει όπλα στις «νόμιμες αρχές» της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με αποστολές όπλων προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

«Η Ρωσία χορηγεί όπλα στις νόμιμες αρχές της συριακής αραβικής δημοκρατίας», τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα ο Πούτιν δήλωσε σε μια ετήσια συνάντηση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πως η Ρωσία υποστηρίζει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης), παρέχοντας στην οργάνωση αεροπορική υποστήριξη, όπλα και πυρομαχικά σε κοινές επιχειρήσεις με συριακά στρατεύματα ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές.

Σήμερα, αρκετές από τις μονάδες (σ.σ. του FSA) που αριθμούν 5.000 στρατιώτες, συμμετέχουν σε επιθετικές επιχειρήσεις ενάντια σε τρομοκράτες, πλάι σε τακτικές δυνάμεις, στις επαρχίες της Χομς, της Χάμα, του Χαλεπίου και της Ράκα.

Στέιτ Ντιπάρτμεν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Μόσχα παρέχει υποστήριξη στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), παρέχοντας στην οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης όπλα και αεροπορική υποστήριξη, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι τόνισε πως έχει δει τα δημοσιεύματα σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου Πούτιν, με τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος τονίζει ότι η Ρωσία παρέχει υποστήριξη στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό σε κοινές επιχειρήσεις με τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης ενάντια σε ισλαμιστές μαχητές.

«Δεν είναι σαφές σε μας…αν αυτοί οι ισχυρισμοί υποστήριξης προς τον FSA είναι αληθείς», τόνισε ο Κίρμπι.

«Για αυτό το λόγο δεν είμαι σε θέση να προβώ σε σχόλια, εκτός από το να δηλώσω ότι– όπως έχουμε πει στο παρελθόν– η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών επιθέσεων που διεξάγουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη» είναι ενάντια σε οργανώσεις που αντιμάχονται τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και δεν στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις