ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό το μωρό είναι ο αληθινός Πινόκιο! (photos)

Αυτό το μωρό είναι ο αληθινός Πινόκιο! (photos)

Ως «Πινόκιο της πραγματικής ζωής» έχει χαρακτηριστεί ένα βρέφος από την Ουαλία, το οποίο γεννήθηκε με μια ιδιαίτερα σπάνια ανωμαλία.

Ο μόλις 21ός μηνών Ollie Trezise, γεννήθηκε με εγκεφαλοκήλη, μία πάθηση που προκαλεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου μέσα από μία τρύπα στο κρανίο, δημιουργώντας παράλληλα ένα «σάκο» στη μύτη του.

pinokio

Οι γιατροί εντόπισαν την ανάπτυξη του μαλακού ιστού στη μύτη του Ollie σε υπερηχογράφημα ενώ η μητέρα του βρισκόταν στην 20ή εβδομάδα εγκυμοσύνης. Μετά τη γέννησή του ωστόσο έχει υποβληθεί σε δεκάδες οδυνηρές επεμβάσεις προκειμένου να καταφέρει να αναπνεύσει κανονικά και να κλείσει η «ρωγμή» στο κρανίο του.

Και μπορεί η μητέρα του, Amy να έχει δεχθεί επικριτικά και σκληρά σχόλια για το μωράκι της από τις φωτογραφίες του που ανέβασε στο διαδίκτυο, ωστόσο δεν έχασε ποτέ τη δύναμη και το κουράγιο της.

«Δεν έπρεπε να είχε γεννηθεί καν», «είναι τόσο άσχημο», ήταν μερικά από τα (τουλάχιστον) άκαρδα σχόλια όπως αποκάλυψε η 22χρονη μητέρα δύο παιδιών, συμπληρώνοντας: «Είναι τόσο σπαρακτικό. Κάποτε μία γυναίκα μου είπε ότι δεν θα μπορούσε να γεννήσει ποτέ ένα τέτοιο μωρό και παραλίγο να ξεσπάσω σε κλάματα. Για ΄μένα είναι τέλειος. Είναι ο Πινόκιο και είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτόν».

pinokio1

Ο Ollie μάλιστα ήταν και ο λόγος που την παράτησε ο πατέρας του, αμέσως μόλις μετά τη γέννησή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας το Φεβρουάριο του 2014 …

«Και εγώ σοκαρίστηκα την πρώτη φορά που τον είδα. Δεν μπορούσα καν να μιλήσω από το σοκ. Ήταν τόσο μικρούλης, αλλά είχε έναν όγκο μεγέθους μπάλας του γκολφ στη μύτη του. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη πώς θα το αντιμετώπιζα, αλλά ήξερα ότι θα τον αγαπάω όσο τίποτα, χωρίς να έχει σημασία η εμφάνισή του», εκμυστηρεύεται η Amy.

Μία δεύτερη μαγνητική επιβεβαίωσε αργότερα πως ο όγκος στη μύτη του Ollie ήταν τελικά εγκεφαλοκήλη, ενώ μεγάλωνε μαζί με τον ίδιο, αναγκάζοντας τους γιατρούς, από τη στιγμή που δεν ανέπνεε σωστά και ο κίνδυνος λοιμώξεων ήταν αυξημένος, να τον βάλουν στο χειρουργείο για μια ιδιαίτερα λεπτή και επικίνδυνη επέμβαση που πραγματοποιείται μόνο από τρία νοσοκομεία της Βρετανίας.

pinokio4

«Φοβόμουν να αφήσω τον Ollie να υποβληθεί σε μια τέτοια επέμβαση. Ήταν τόσο εύθραυστος. Αλλά οι γιατροί μου εξήγησαν την κατάσταση της υγείας του και τον κίνδυνο που διέτρεχε και έτσι συμφώνησα. Μετά την εγχείρηση στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ είχε μία τεράστια ουλή ζικ-ζακ στο κεφάλι του. Μπορεί να πονούσε, άλλα δεν έχασε ποτέ το γέλιο και το χαμόγελό του», ανέφερε επίσης η μητέρα του, ενημερώνοντας ότι ο μικρός Ουαλός αναμένεται να αναρρώσει πλήρως έχοντας πια κανονική μύτη, ενώ απολαμβάνει όσο τίποτα τα παιχνίδια με την τετράχρονη αδελφούλα του…

pinokio15

«Δεν θέλω άλλα παιδιά να αντιμετωπίσουν τα δυσάρεστα σχόλια, όπως ο Ollie. Γι΄αυτό αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την ιστορία του, προκειμένου κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και οι άνθρωποι να γίνουν περισσότερο άνθρωποι», σημειώνει η 22χρονη, καταλήγοντας: «Ναι ανησυχώ ότι μπορεί να πέσει θύμα bullying στο σχολείο, ωστόσο με νέες επεμβάσεις που είναι προγραμματισμένο να κάνει, θα μοιάζει ακόμα περισσότερο με τα άλλα φυσιολογικά παιδάκια. Είναι μοναδικός, έξυπνος, αστείος και για ΄μένα τόσο όμορφος. Θα είναι πάντα ο μικρός μου Πινόκιο και θα τον αγαπώ»…

Σχετικές ειδήσεις