ΚΟΣΜΟΣ

Έπαιζε σαξόφωνο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο (video)

Έπαιζε σαξόφωνο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο (video)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι απίστευτες εικόνες από χειρουργείο της Μάλαγα, με ένα μουσικό της τζαζ, που έπαιζε σαξόφωνο κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

Οι χειρούργοι ήθελαν να κρατήσουν ξύπνιο τον ασθενή ώστε να παρακολουθούν την νευρολογική του δραστηριότητα κατά την επέμβαση.

Ο Κάρλος Αγκουιλέρα είχε τις αισθήσεις του και έπαιζε σαξόφωνο κατά την διάρκεια της εγχείρησης στη Μάλαγα, την πρώτη του είδους της που πραγματοποιείται στην Ευρώπη.

Ο 27χρονος ήταν ναρκωμένος και είχε πάρει παυσίπονα αλλά παρέμενε ξύπνιος καθ’ όλη την επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου, στην οποία και συμμετείχαν 16 γιατροί.

Ο μουσικός έπαιζε τζαζ, συμπεριλαμβανομένου και του κλασικού «Misty» κατά την διάρκεια της εγχείρησης έτσι ώστε η ομάδα των χειρουργών να είναι σίγουρη ότι δεν θα έβλαπτε την ικανότητά του να παίζει μουσική.

Ο Αγκουιλέρα, που είναι μέλος μιας ορχήστρας στη Μάλαγα, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου μαζί με την χειρουργική ομάδα την Τετάρτη για να ανακοινώσει πως η πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής.
«Χωρίς τη μουσική είμαι ένα τίποτα» δήλωσε ο Αγκουιλέρα.

Είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο μετά από ζαλάδες που ένιωθε και φοβόταν πως δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά στη ζωή του μουσική.

«Πριν από δύο μήνες ήμουν στο χειρουργικό τραπέζι και τώρα έχω όλη την ζωή μπροστά μου, επανήλθα στη ζωή» πρόσθεσε.

Ο Γκιλέρμο Ιμπάνεζ, ο νευροχειρουργός που ηγήθηκε της ομάδας πραγματοποίησε μια μέθοδο που θεωρείται πρωτοποριακή στην Καλιφόρνια. «Ο ασθενής είναι επαγγελματίας μουσικός και η ζωή του είναι η μουσική εξήγησε ο Ιμπάνεζ. «Ήταν ο μόνος τρόπος για να χειρουργηθεί χωρίς να καταστραφεί το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μουσική γλώσσα» συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις