ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Σύλληψη δύο ανδρών σχετικά με συμμετοχή σε συνωμοσία τζιχαντιστών για επιθέσεις

Αυστραλία: Σύλληψη δύο ανδρών σχετικά με συμμετοχή σε συνωμοσία τζιχαντιστών για επιθέσεις

Στη σύλληψη δύο ακόμα ανδρών προχώρησε η αστυνομία τηςΑυστραλίας, στο πλαίσιο επιχείρησης για αποτροπή επίθεσης από τζιχαντιστές.

Στους 13 έχει ανέλθει ο αριθμός των συλληφθέντων σε μια επιχείρηση που συνεχίζεται στην Αυστραλία και έχει αποτρέψει μια ενδεχόμενη επίθεση από εγχώριους ισλαμιστές μαχητές πέρυσι, σε στόχους που περιελάμβαναν μια ναυτική βάση.

Σήμερα Τετάρτη (23/12) ανακοινώθηκε από την αναπληρώτρια Επίτροπο της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Κάθριν Μπερνότι, ότι συνελήφθησαν στο Σίδνεϊ δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 20 ετών.

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος πέντε προσώπων, ανάμεσά τους και ενός 15χρονου, για τη συνωμοσία αυτή που φέρεται να αφορούσε στον σχεδιασμό επίθεσης σε στόχους όπως το αρχηγείο της αυστραλιανής εθνικής Αστυνομίας στο Σίδνεϊ και μια ναυτική βάση στην ίδια πόλη.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή, δεν υπάρχει τρέχουσα απειλή, δεν υπάρχει επικείμενη απειλή και αυτήν την εποχή του χρόνου καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι οι δουλειές σας συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε σήμερα η Μπερν.

Σε βάρος ενός από τους δύο συλληφθέντες θα απαγγελθεί κατηγορία για την σύνταξη ενός εγγράφου που είναι πιθανό να διευκολύνει μια τρομοκρατική επίθεση. Ο δεύτερος θα κατηγορηθεί για συνωμοσία σε προετοιμασία διάπραξης μιας τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε η Μπερν.

Σήμερα αξιωματούχοι της αυστραλιανής Συνοριοφυλακής δήλωσαν πως συνέλαβαν και απέλασαν έναν Γάλλο υπήκοο ο οποίος είχε προσπαθήσει να εισέλθει στη Μελβούρνη μερικές μόλις ημέρες μετά τις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στο Παρίσι τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν τουλάχιστον 129 νεκρούς. Ο άνδρας μετέφερε εξτρεμιστικό υλικό σε φορητές συσκευές και τρία δοχεία δακρυγόνων.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις