ΚΟΣΜΟΣ

«Το Δάχτυλο του Διαβόλου»: Το «εξωγήινο» φυτό που προκαλεί τρόμο (video)

«Το Δάχτυλο του Διαβόλου»: Το «εξωγήινο» φυτό που προκαλεί τρόμο (video)

Σύγχυση, αλλά και ψήγματα… τρόμου, βλέποντας και μόνο φωτογραφίες του, έχει προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου ένα σπάνιο φυτό που παραπέμπει σε αυγό εξωγήινου!

Το όνομα μάλιστα «Δάχτυλο του Διαβόλου» που του δόθηκε φαίνεται πως του ταιριάζει απόλυτα, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που το συνέδεσαν με την έξω από… ΄δω ζωή.

Το «απόκοσμο» φυτό εντοπίστηκε να… επωάζεται, από το φυσιολάτρη Dan Hoare, στο New Forest της νότιας Αγγλίας και γρήγορα, όπως ήταν φυσιολογικό, κέρδισε τη διαδικτυακή δημοσιότητα που του άξιζε.

«Εγώ πάντα πίστευα ότι οι μύκητες είναι από κάποιον άλλο κόσμο. Και αυτές οι εικόνες το αποδεικνύουν», σχολίασε ένας χρήστης του twitter όπου ανέβηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του με τη λεζάντα «Αυγά εξωγήινων "σκάνε" στο εθνικό πάρκο New Forest».

Το «Δάχτυλο του Διαβόλου» (επιστημονικά Clathrus archeri) ονομάζεται επίσης και χταπόδι stinkhorn (κοινώς βρομερό) εξαιτίας των κόκκινων πλοκαμιών (που ξεπροβάλλουν από ένα λευκό γλοιώδη σάκο σαν αυγό) και της καφέ δύσοσμης ουσίας που εκκρίνουν, προσελκύοντας τις μύγες, οι οποίες μεταφέρουν τους σπόρους του σε άλλες περιοχές όπου αναπαράγεται.

Ο «εξωγήινος» αυτός μύκητας είναι αυτοφυής στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, ενώ στη Βρετανία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Penzance της Κορνουάλλης το 1946. Έκτοτε εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχετικές ειδήσεις