ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί προτιμούν τον Σόιμπλε!

Οι Γερμανοί προτιμούν τον Σόιμπλε!

Δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε την τελευταία εβδομάδα του 2015 αναδεικνύει ως πρωταθλητή στις προτιμήσεις των Γερμανών πολιτών τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έναντι τις Άνγκελα Μέρκελ.

Σε θέματα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής διαχείρισης ένας είναι ο πολιτικός που πρωταγωνιστεί στη Γερμανία. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Γερμανικής Εταιρείας Οικονομικών Ερευνών (Gesellschaft für Wirtschaftsforschung), μέρος της οποίας αναδημοσιεύει FAZ.

Ηγετική θέση στη δημοσκόπηση κατέχει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το 43% των ερωτηθέντων (σε δημοσκοπικό δείγμα άνω των 1000 ερωτηθέντων) εκτιμά πως ο Σόιμπλε είναι «αρκετά ικανός» σε θέματα οικονομίας και δημόσιων οικονομικών. Μόλις πριν ένα χρόνο το ίδιο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 39%.

Σε χειρότερη θέση σε σχέση με το παρελθόν βρίσκεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κατά τους τελευταίους έξι μήνες έχει χάσει σχεδόν 10 μονάδες, με μόλις το 23% των ερωτηθέντων να θεωρούν πλέον ότι είναι ικανή σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα. Με άλλα λόγια ένας στους τέσσερεις πιστεύει ότι η καγκελάριος είναι «αρκετά ικανή» στον κομβικό αυτό τομέα.

Όμως, και 200 Γερμανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι ειδικεύονται στο οικονομικό ρεπορτάζ και ρωτήθηκαν από την Εταιρεία Οικονομικών Ερευνών, απάντησαν –σε ποσοστό 90% - πως θεωρούν τον Σόιμπλε «αρκετά ικανό».

Σε αυτήν την κατηγορία ερωτηθέντων, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και η Άνγκελα Μέρκελ την τρίτη με ποσοστό 34%.

Σχετικές ειδήσεις