ΚΟΣΜΟΣ

Μανουέλα Καρμένα: Μια διαφορετική δήμαρχος!

Μανουέλα Καρμένα: Μια διαφορετική δήμαρχος!

Η Καρμένα είναι δήμαρχος της Μαδρίτης η οποία εξελέγη με την στήριξη των Podemos. Δείτε πώς αντέδρασε όταν ένας επιχειρηματίας της έστειλε δώρο!

Πριν από λίγες ημέρες, ένας επιχειρηματίας της Μαδρίτης έκρινε σωστό να της στείλει ένα προσωπικό δώρο για το 2016, ένα βιβλίο – οδηγό για τον αφρώδη οίνο.

Σύμφωνα με την Press publica, η Μανουέλα Καρμένα του απάντησε με μία ευχαριστήρια επιστολή στην οποία ανέφερε: «Αγαπητέ μου φίλε, οι αξιωματούχοι δεν πρέπει να δεχόμαστε δώρα. Θα το προωθήσω στη δημοτική βιβλιοθήκη για όσους ενδιαφέρονται. Ελπίζω από καρδίας οι ευχές στο εξής να είναι μόνο λόγια»!

Η Μανουέλα Καρμένα είναι 71 ετών, συνταξιούχος δικηγόρος.Έχει σημαντικούς αγώνες στην… πλάτης της τα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο. Υπήρξε μέλος του ΚΚ Ισπανίας, και το 1977 ίδρυσε μαζί με άλλους συναδέλφους της ένα δικηγορικό γραφείο για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, ακροδεξιοί ένοπλοι μπήκαν στο γραφείο και σκότωσαν πέντε δικηγόρους! Εκείνη γλίτωσε. Αρκετά χρόνια αργότερα, τρία άτομα καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για τις δολοφονίες.

Αυτή η δήμαρχος δεν ξέχασε τους κοινωνικούς αγώνες μιας ζωής, αντιθέτως τους σεβάστηκε!

Έχει ανοίξει ένα μαγαζί σε κεντρικό σημείο της Μαδρίτης, όπου πωλούνται βρεφικά είδη τα οποία τα φτιάχνουν φυλακισμένες γυναίκες. Τα έσοδα διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών τους. Και η ίδια η Καρμένα σχεδιάζει βρεφικά είδη γι’ αυτό το κατάστημα.

Σχετικές ειδήσεις