ΚΟΣΜΟΣ

Στο Λονδίνο ο Μέρντοκ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Στο Λονδίνο ο Μέρντοκ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών
Εσπευσμένα μεταβαίνει αεροπορικώς, το Σάββατο, στο Λονδίνο ο ...

Εσπευσμένα μεταβαίνει αεροπορικώς, το Σάββατο, στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp Ρούπερτ Μέρντοκ.

Σκοπός του θα είναι να διαχειριστεί την διογκούμενη κρίση που προκαλεί το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών μηνυμάτων στις επιχειρήσεις ΜΜΕ που ελέγχει στη Βρετανία.

Αυτό επισήμαιναν πηγές, που βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν τα σχέδια και τις κινήσεις του, συμπληρώνοντας ότι Ρούπερτ Μέρντοκ θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της τηλεοπτικής εταιρείας BSkyB.

Σημειώνεται, ότι ο 80χρονος Μέρντοκ θα φθάσει στη Βρετανία δύο ημέρες μετά την απόφασή του να κλείσει την εφημερίδα News of the World, την κυριακάτικη ταμπλόιντ με την υψηλότερη κυκλοφορία στη χώρα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Η News Corp απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το πρόγραμμά του Ρούπερτ Μέρτοκ, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μεγιστάνας θα εστιάσει στο «κλείσιμο» της συμφωνίας για την εξαγορά από τον όμιλό του, του 61% των μετοχών της τηλεοπτικής εταιρίας BSkyB.

Αναλυτές και σχολιαστές άφηναν να εννοηθεί ότι ο Ρ. Μέρντοκ θα πρέπει να βιαστεί, αν θέλει να επιτύχει το σκοπό του, καθώς δεν αποκλείεται η συμφωνία να τεθεί εν αμφιβόλω εάν οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες, λόγω των ανησυχιών για την κυριαρχία της αυτοκρατορίας του εν λόγω πολυεκατομμυριούχου στα βρετανικά ΜΜΕ.

Σημειώνεται, ότι ο Ρ. Μερντοχ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για το σκάνδαλο την Πέμπτη, παραπέμποντάς τους στην δήλωση με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στην επικεφαλής της News International, Ρεμπέκα Μπρουκς, την Τετάρτη.

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών έφθασε στο αποκορύφωμά του μέσα στην εβδομάδα, καθώς έγινε γνωστό ότι το 2002 η εφημερίδα είχε υποκλέψει μηνύματα από τον τηλεφωνητή της ‘Μίλι’ Ντάουλερ, μιας έφηβης που είχε απαχθεί και αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Από την αποκάλυψη αυτή και μετά οι εξελίξεις στην υπόθεση ήταν καταιγιστικές.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή η Βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον Άντι Κόλσον, πρώην εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του αρχισυντάκτη της News of the World το 2007, αφού ο ανακτορικός συντάκτης της εφημερίδας και ένας ιδιωτικός ερευνητής καταδικάστηκαν για την υποκλοπή μηνυμάτων από δύο τηλέφωνα μελών της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κόλσον υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και τελικά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τον Οκτώβριο.

Διαβάστε, επίσης: Βρετανία: Ελεύθερος με εγγύηση ο Άντι Κόλσον

Ειδική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών ανακοίνωσε ο Κάμερον