ΚΟΣΜΟΣ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδονησία

Ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις στη Τζακάρτα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο MetroTV επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας -Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη.

Την ίδια ώρα το Ισλαμικό Χαλιφάτο (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα σε ανακοίνωση που ανήρτησε σε «συμμαχικό πρακτορείο ειδήσεων», ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας Τίτο Καρνάβιαν δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» ευθύνεται το ISIS για τις επιθέσεις αυτές.

«Το ISIS κρύβεται οπωσδήποτε πίσω από την επίθεση αυτή», δήλωσε σε δημοσιογράφους οΤίτο Καρνάβιαν.

Ο Ινδονήσιος μαχητής του Ισλαμικού Χαλιφάτου, Μπαχρούν Ναΐμ, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία, «το σχεδίαζε για κάποιο καιρό. Αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση», πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο σημείωσε εξάλλου στην ανακοίνωση που ανήρτησε ότι οι μαχητές του διέπραξαν την επίθεση αυτή με «στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας».

«Μια ομάδα στρατιωτών του χαλιφάτου της Ινδονησίας στόχευσε μια συγκέντρωση από τη συμμαχία των Σταυροφόρων που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στην Τζακάρτα με τοποθέτηση πολλών εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν καθώς τέσσερις από τους στρατιώτες επιτέθηκαν με ελαφρά όπλα και ζώνες εκρηκτικών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει πως σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, όμως ο επίσημος απολογισμός της ινδονησιακής κυβέρνησης είναι επτά.

«Μαχητές του ISIS διέπραξαν ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί με στόχο ξένους πολίτες και τις δυνάμεις ασφαλείας που είχαν επιφορτιστεί με την προστασία τους στην ινδονησιακή πρωτεύουσα», μεταδίδει από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Aamaaq στην υπηρεσία του Telegram.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Ασφαλείας Λουχούτ Παντζάιταν είχε δηλώσει ότι δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες σκοτώθηκαν κατά τη σημερινή σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο κέντρο της Τζακάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολλανδός εργαζόταν για τα Ηνωμένα Έθνη.

Ωστόσο λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή των ινδονησιακών Αρχών για έναν Ολλανδό πολίτη νεκρό, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπερτ Κέντερς δήλωσε από τη Χάγη ότι ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά.

«Από ό,τι γνωρίζουμε, ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Η ολλανδική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές Αρχές για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν άλλα θύματα ολλανδική υπηκοότητας».

Σχετικές ειδήσεις