ΚΟΣΜΟΣ

Έγκλημα στη Φύση: Τη σκότωσε το καγκουρό προσπαθώντας να τη βιάσει! (video+photos)

Έγκλημα στη Φύση: Τη σκότωσε το καγκουρό προσπαθώντας να τη βιάσει! (video+photos)

Μπορεί η φωτογραφία του τεθλιμμένου καγκουρό που κρατούσε στην αγκαλιά του τη νεκρή σύντροφό του να προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, σπάζοντας καρδιές, ωστόσο φαίνεται πως τελικά δεν ήταν ανάμεσα στα «θύματα», αλλά ο… θύτης!

Και αυτό γιατί μπορεί ο φωτογράφος Evan Switzer να εντόπισε, όπως θα νόμιζαν όλοι αρχικά, μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή σε παραθαλάσσια περιοχή του Queensland της Αυστραλίας, αρχίζοντας να την απαθανατίζει, ωστόσο το καγκουρό φαίνεται πως είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του.

«Είδα το αρσενικό καγκουρό να κρατάει το κεφάλι του θηλυκού και ήταν σαν να προσπαθούσε να τη σηκώσει και να δει τι δεν πάει καλά με αυτή», είπε ο φωτογράφος στην Daily Mail και πρόσθεσε ότι το αρσενικό αφού δεν κατάφερε να δει κάποιο σημάδι ζωής, ξάπλωσε δίπλα της αγκαλιάζοντάς την.

kagkouro3

«Ήταν κάτι πολύ συγκινητικό, μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή θρήνου για την απώλεια του συντρόφου», τόνισε.

Ο Dr. Derek Spielman, λέκτορας στη σχολή κτηνιατρικής παθολογίας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μιλώντας ωστόσο στην αυστραλιανή έκδοση της εφημερίδας Guardian, επεσήμανε πως, δίχως αμφιβολία, ο αρσενικός σύντροφος του ετοιμοθάνατου καγκουρό, το σκότωσε προσπαθώντας να ζευγαρώσει μαζί της!

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αρσενικών καγκουρό για χάρη των θηλυκών μπορεί να είναι πολύ έντονος και πολλές φορές καταλήγει σε σοβαρές μάχες», εξηγεί ο Spielman και προσθέτει: «Τα θηλυκά καγκουρό μπορεί να υποστούν σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμη και κακοποίηση, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στο ζευγάρωμα ή προσπαθήσουν να φύγουν μακριά από το αρσενικό».

Ο ειδικός μάλιστα στην άγρια ζωή κτηνίατρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα τραύματα που προκάλεσε το σεξουαλικά διεγερμένο καγκουρό στη σύντροφό του, επειδή αυτή αντιστεκόταν, ήταν και αυτά που της στοίχισαν τη ζωή…

kagkouro3 copy

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μπροστά στη δολοφονία του θηλυκού καγκουρό ήταν παρών και το μικρό της οικογένειας.

«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το μικρό καγκουρό βιώνει κάποιο συναίσθημα οδύνης ή απώλειας για τη μητέρα του. Ο δεσμός μεταξύ της μάνας και του παιδιού στα καγκουρό είναι ισχυρός, αλλά δεν έχουμε ενδείξεις ότι αναπτύσσουν έντονα συναισθήματα σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει σε πιο έξυπνα θηλαστικά, όπως οι πίθηκοι και οι ελέφαντες. Τα καγκουρό δεν είναι άνθρωποι. Είναι μεγάλα και δυνατά ζώα», καταλήγει ο Spielman.

Σχετικές ειδήσεις