ΚΟΣΜΟΣ

Κάλυψαν γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να το επισκεφτεί ο πρόεδρος του Ιράν (pic+vid)

Κάλυψαν γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να το επισκεφτεί ο πρόεδρος του Ιράν (pic+vid)

Κάποια αγάλματα στο Musei Capitolini κλείστηκαν σε κουτιά για να μην προσβληθεί ο Χασάν Ροχανί.

Η κίνηση αυτή, να καλυφθούν τα γυμνά αγάλματα, θεωρείται πως ήταν μία ένδειξη σεβασμού για τον Ιρανό πρόεδρο, όπως ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa.

Εκπρόσωπος της πόλης, η οποία διαχειρίζεται το μουσείο, ανέφερε στον Guardian ότι οποιαδήποτε απόφαση αφορά την τελετή με τον Ρουχανί και τα έργα τέχνης, είχε ληφθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Κατά την συνάντησή του με Ιταλούς επιχειρηματίες, νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι «το Κοράνι καλεί τους μουσουλμάνους να προστατέψουν πρώτα απ' όλα τις εκκλησίες και τις συναγωγές, διότι αυτό σημαίνει ανοχή», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα θρησκευτικής διαλλακτικότητας.

«Προσευχηθείτε για μένα, παναγιότατε», είπε στον Φραγκίσκο στο τέλος της 40λεπτης επίσκεψης ο Ροχανί, ενώ ο Αργεντινός πάπας απάντησε: «Ελπίζω στην ειρήνη. Σας ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη αυτή».

Ο Ροχανί δώρισε στον πάπα ένα τετράγωνο, παραδοσιακό περσικό χαλί, ενώ ο ποντίφικας ανταπέδωσε με ένα μετάλλιο του καθολικού Αγίου Μαρτίνου, ο οποίος απεικονίζεται ενώ κάνει δώρο την κάπα του σε έναν φτωχό.

Σχετικές ειδήσεις