ΚΟΣΜΟΣ

Εσείς μπορείτε να φανταστείτε γιατί έχτισαν αυτήν τη γέφυρα κυκλική; (video+photos)

Εσείς μπορείτε να φανταστείτε γιατί έχτισαν αυτήν τη γέφυρα κυκλική; (video+photos)

Πριν κατασκευαστεί η 11 εκατομμυρίων γέφυρα «Laguna Garzon» στην Ουρουγουάη, ο μόνος τρόπος για να περάσουν απέναντι οι ταξιδιώτες ήταν να πάρουν μία… γεύση από τη λιμνοθάλασσα διασχίζοντάς την με κάτι πλωτό.

Αρχιτέκτονες έτσι σχεδίασαν μια καινοτόμο γέφυρα, η οποία εκτός της ευκολίας να διασχίσουν… αδιάβροχοι το νερό, παρέχει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν την καταπληκτική θέα και την ομορφιά του τοπίου.

Πλέον, περισσότερα από 1000 οχήματα διασχίσουν τη γέφυρα κάθε μέρα, ωστόσο ένα ερώτημα «βασανίζει» (δικαιολογημένα) το διαδίκτυο: Γιατί την έκαναν κυκλική αντί… ευθεία;

Και ο λόγος δεν είναι επειδή το κράτος, από τη στιγμή που το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Αργεντινό κατασκευαστή και real-estate developer Eduardo Constantini, δεν είχε πρόβλημα να ξοδέψει αλόγιστα κάτι παραπάνω σε οικοδομικά υλικά για… εντυπωσιασμό.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό αρχιτεκτονικό κομμάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ακτογραμμής της Rocha», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Constantini, ωστόσο την απάντηση στο μυστήριο έσπευσε να δώσει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του έργου, Rafael Viñoly.

«Σκεφτήκαμε να κατασκευάσουμε έτσι τη γέφυρα προκειμένου να φιλοξενεί όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά και για να αναγκάσουμε τους οδηγούς να μειώνουν την ταχύτητά τους, έχοντας την ευκαιρία να απολαμβάνουν τη θέα. Παράλληλα, έτσι δημιουργήθηκε χώρος για τους πεζούς, αλλά και για πράσινο», αποκάλυψε…

Η κατασκευή της γέφυρας που συνδέει τις κομητείες Rocha και Maldonado, βρισκόταν στα σκαριά για έξι χρόνια. Τελικά ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία ένα χρόνο αργότερα.

Σχετικές ειδήσεις