ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Εισβολή στη Συρία φαίνεται να ετοιμάζει η Τουρκία

Μόσχα: Εισβολή στη Συρία φαίνεται να ετοιμάζει η Τουρκία

Οι εξελίξεις στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας έχει δώσει σοβαρούς λόγους στη Μόσχα να υποπτεύεται πως η Τουρκία σχεδιάζει να εισβάλλει στρατιωτικά στη Συρία.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό από σημάδια ότι υπάρχουν μυστικές προετοιμασίες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας για ενεργητικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Sputnik, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης δήλωσε ότι έχει δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τουρκικές μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού να στοχεύουν συριακoύς οικισμούς στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας.

Παράλληλα, επισήμανε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει την παρατήρηση στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «ερασιτέχνες» στην Άγκυρα όσους εκτιμούν πως μπορούν να αποτρέψουν ρωσική πτήση εναέριας παρατήρησης.

Τουρκία: Η Ρωσία προσπαθεί να «κρύψει τα εγκλήματά της» προβάλλοντας ισχυρισμούς περί τουρκικής εισβολής στη Συρία

«Η Ρωσία προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή από τα εγκλήματά της στη Συρία προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως η Τουρκία προετοιμάζεται να εισβάλλει στρατιωτικά στη συριακή επικράτεια. Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να λάβει οποιοδήποτε μέτρο για να προστατεύσει την ασφάλειά της», υποστήριξε σήμερα μια πηγή στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Σχετικές ειδήσεις