ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί απέκλεισαν χωριό της Δυτικής Όχθης μετά από επίθεση ενάντια σε Εβραίο έποικο

Οι Ισραηλινοί απέκλεισαν χωριό της Δυτικής Όχθης μετά από επίθεση ενάντια σε Εβραίο έποικο

Ο στρατός του Ισραήλ απέκλεισε την Τρίτη (09/02) ένα χωριό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για τη σύλληψη αγνώστου που μαχαίρωσε κάτοικο κοντινού εβραϊκού οικισμού, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, μόνο σε επείγουσες «περιπτώσεις ανθρωπιστικής φύσης» θα επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος από το Ναχαλίν, ένα χωριό κοντά στη Βηθλεέμ και στον οικισμό Νεβέ Ντανιέλ.

Ένας Εβραίος περίπου τριάντα ετών υπέστη τραύματα από μαχαίρι κοντά στην είσοδο του οικισμού ενώ έκανε τζόγκινγκ και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Ο στρατός πραγματοποίησε αμέσως μετά έρευνες στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να προσδιορίσει τη φύση της συγκεκριμένης επίθεσης, ή να συλλάβει τον δράστη.

Το επεισόδιο αυτό καταγράφεται ενώ στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη διαπράττονται σχεδόν καθημερινά από την 1η Οκτωβρίου επιθέσεις με μαχαίρια, με αυτοκίνητα και όπλα καθώς και συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και Παλαιστίνιους διαδηλωτές, στις οποίες έχουν σκοτωθεί 165 Παλαιστίνιοι, 26 Ισραηλινοί, ένας Αμερικανός, ένας Ερυθραίος και ένας Σουδανός, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο οικισμός Νεβέ Ντανιέλ είναι μέρος του εποικιστικού συγκροτήματος Γκους Ετζιόν.

Νωρίτερα σήμερα μια Παλαιστίνια 13 ετών συνελήφθη στην είσοδο του οικισμού Καρμέι Τζουρ, στο συγκρότημα Γκους Ετζιόν, όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε πάνω της ένα μαχαίρι, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ενώ στην Πύλη της Δαμασκού, μια από τις εισόδους της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, ένας Παλαιστίνιος 16 ετών συνελήφθη αφού αποπειράθηκε να μαχαιρώσει αστυνομικούς, σύμφωνα με τον στρατό, που διευκρίνισε ότι ουδείς τραυματίστηκε.

Σχετικές ειδήσεις