ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Έμπολα «χτυπά» ξανά την πόρτα της νοσηλεύτριας Πολίν Καφέρκι

Βρετανία: Ο Έμπολα «χτυπά» ξανά την πόρτα της νοσηλεύτριας Πολίν Καφέρκι

Στο νοσοκομείο, για τρίτη φορά, εισήχθη η Σκωτσέζα νοσηλεύτρια Πολίν Καφέρκι, η οποία ενώ είχε αναρρώσει πέρυσι από τον ιό Έμπολα, παρουσίασε επιπλοκές που είχαν κριθεί απειλητικές για τη ζωή της.

Η Καφέρκι είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα το Δεκέμβριο του 2014 όταν εργαζόταν σε ιατρικές εγκαταστάσεις στη Σιέρα Λεόνε, κατά την επιδημία του ιού αυτού σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Πλέον νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Queen Elizabeth στη Γλασκόβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας.

«Βάσει του τακτικού ελέγχου της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων η Πολίν Καφέρκι εισήχθη στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο», αναφέρει η διεύθυνση του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή της, στην οποία ωστόσο προσθέτει ότι δεν θα ενημερώνει σχετικά με την κατάστασή της τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.

Τις δύο προηγούμενες φορές που είχε νοσηλευτεί η Καφέρκι, οι θεράποντες ιατροί ενημέρωναν τους δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση της υγείας και τη θεραπεία της.

Υπενθυμίζεται ότι η νοσηλεύτρια είχε αρχικά θεραπευτεί από τον Έμπολα, ενώ είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τον περσινό Ιανουάριο.

Τον Οκτώβριο όμως της ίδιας χρονιάς, παρουσίασε υποτροπή και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο ιός εξακολουθούσε να υπάρχει στους ιστούς του εγκεφάλου της.

Αργότερα, είπαν ότι είχε εμφανίσει μηνιγγίτιδα, η οποία είχε προκληθεί από τον Έμπολα, στην πρώτη τέτοια περίπτωση που εγγράφεται στα ιατρικά δεδομένα.

Της χορηγήθηκε έτσι το πειραματικό αντιιικό φάρμακο που είναι γνωστό ως GS5734 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Gilead Sciences, αλλά οι γιατροί δεν αποκάλυψαν ποτέ αν πιστεύουν πως το σκεύασμα αυτό βελτίωσε την κατάσταση της υγείας της.

Ακολούθως, τον περσινό Νοέμβριο, η Καφέρκι πήρε εξιτήριο από το Royal Free Hospital του Λονδίνου στο οποίο είχε εισαχθεί.

Σχετικές ειδήσεις