ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας δημοσιογράφος κινδύνευσε να σκοτωθεί στη Συρία από όλμους (video)

Έλληνας δημοσιογράφος κινδύνευσε να σκοτωθεί στη Συρία από όλμους (video)

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν σήμερα δεκάδες δημοσιογράφοι στο χωριό Κινσάμπα της συριακής επαρχίας Λαττάκεια κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους Ρώσοι και ξένοι ανταποκριτές από το ρωσικό δίκτυο Russia Today όταν δέχθηκαν επίθεση από οβίδες.

Όπως επισημαίνεται στο ρωσικό δίκτυο, ανάμεσα στους ρεπόρτερ της αποστολής βρίσκονταν οι ανταποκριτές, Μπόρις Κουζνετσόφ, Χασάν Νασρ, και οι εικονολήπτες Χαλέντ Ελντέρα και Αλεξάντρ Τιχρομίροβ.

Ωστόσο, στην ίδια αποστολή συμμετείχε και ο Έλληνας ανταποκριτής, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Επίθεση με οβίδες πυροβολικού δέχθηκε η δημοσιογρ. αποστολή, που συμμετέχω μαζί με άλλα 12 δυτικά δίκτυα & αρκετά ρωσικά, εμείς όλοι καλά. Μας χτύπησαν πιθανώς από περιοχή, που ελέγχει η #Al_Nusra, 4-5 χλμ από σύνορα με #Turkey, σε ύψωμα του χωριού #Kinsibba, 7-8 οβίδες», έγραψε σε μήνυμά του ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας ανταποκριτής έγραψε ότι μετά την απομάκρυνση των ρεπόρτερ το ίδιο σημείο επλήγη από οβίδες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν οκτώ.

Η περιπέτεια όμως για τον Έλληνα δημοσιογράφο δεν είχε τελειώσει εκεί. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος το κτίριο όπου έτρεξαν για να καλυφθούν χτυπήθηκε από οβίδες και κατέρρευσε. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα μέχρι που είδε τα πλάνα των εκρήξεων.

Σχετικές ειδήσεις