ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν (vid)

Απεβίωσε η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Νάνσι Ρίγκαν (vid)

Η Νάνσι Ρίγκαν, η πρώην ηθοποιός που ήταν έντονα προστατευτική με τον σύζυγό της Ρόναλντ Ρίγκαν στη διάρκεια της καριέρας του στο Χόλιγουντ, τα οκτώ χρόνια των δύο προεδρικών θητειών του στον Λευκό Οίκο, μια δολοφονική απόπειρα και τη νόσο του Αλτσχάιμερ, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών, ανέφερε ο ιστότοπος TMZ επικαλούμενος στενό μέλος της οικογένειας.

Η Νάνσι Ρίγκαν, η οποία έγινε μία από τις πρώτες κυρίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια της προεδρίας του Ρεπουμπλικανού συζύγου της από το 1981 έως το 1989, απεβίωσε σήμερα το πρωί στην κατοικία της στο Λος Άντζελες λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Θα ενταφιαστεί δίπλα στον σύζυγό της, στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στο Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν απεβίωσε στις 5 Ιουνίου 2004.

Πρώην στάρλετ ταινιών β' κατηγορίας, η Νάνσι Ντέιβις, όπως ονομαζόταν πριν από τον γάμο της, είχε επικριθεί για τη μεγάλη επιρροή της στον πρόεδρο, αλλά στη συνέχεια είχε προκαλέσει τον θαυμασμό επειδή υπερασπίσθηκε την αξιοπρέπεια και την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου που υπήρξε επί 52 χρόνια σύζυγός της.

Στάθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό δίπλα στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος είχε πληγεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών.

Γεννημένη στις 6 Ιουλίου 1921 στη Νέα Υόρκη από πατέρα πωλητή αυτοκινήτων και μητέρα ηθοποιό που παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο έναν νευροχειρουργό, έφθασε στο Χόλιγουντ σε ηλικία 28 ετών.

Η συνάντησή της με τον Ρόναλντ, ο οποίος έναν χρόνο νωρίτερα είχε πάρει διαζύγιο από την ηθοποιό Τζέιν Γουάιμαν, θα σημάνει την αρχή μιας ιστορίας αγάπης που θα διαρκέσει περισσότερο από μισό αιώνα.

«Στα γενέθλιά μου», έλεγε η Νάνσι, «έστελνε λουλούδια στη μητέρα μου για να την ευχαριστήσει που του επέτρεψε να ζήσει μαζί μου».

Από τον γάμο, το 1952, της στάρλετ με τον «Καουμπόι του Χόλιγουντ» και επί έξι θητείες πρόεδρο του συνδικάτου αμερικανών ηθοποιών, θα γεννηθούν δύο παιδιά: η Πάτι την ίδια χρονιά και ο Ρον το 1958.

Σχετικές ειδήσεις