ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Επιτυχημένο χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Αλ Σεμπάμπ σε επιχείρηση drones

Σομαλία: Επιτυχημένο χτύπημα των ΗΠΑ κατά της Αλ Σεμπάμπ σε επιχείρηση drones

«Ήταν ένα επιτυχημένο πλήγμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Τουλάχιστον 150 ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης στα βόρεια της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ανέφερε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Ήταν ένα επιτυχημένο πλήγμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, λοχαγός Τζεφ Ντέιβις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν υποδείξει ότι η οργάνωση προετοίμαζε μια «ευρείας κλίμακας επίθεση» και συνιστούσε απειλή τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις όσο και για τους στρατιώτες της Αφρικανικής Ένωσης που βρίσκονται στη Σομαλία.

Η επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων έγινε το Σάββατο (05/03) με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε ένα στρατόπεδο που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Μογκαντίσου.

Η Σεμπάμπ, μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου από ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης το 2011 όμως παραμένουν στη Σομαλία και εξαπολύουν συχνά επιθέσεις, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας. Από τις αρχές του έτους έχουν πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις τους στη χώρα αυτή.

Σχετικές ειδήσεις