ΚΟΣΜΟΣ

Χίλαρι Κλίντον: Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν για τις πυραυλικές δοκιμές

Χίλαρι Κλίντον: Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν για τις πυραυλικές δοκιμές

Η Χίλαρι Κλίντον, που θεωρείται η επικρατέστερη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη (9/3) «βαθιά ανήσυχη» για τα δημοσιεύματα περί του ότι το Ιράν προχώρησε σε πολλές δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, τονίζοντας πως η Τεχεράνη πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις για τις ενέργειές της.

«Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τον λόγο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στην περιοχή, εφαρμόζοντας παράλληλα αυστηρά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, υπογράμμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή της.

«Το Ιράν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει κυρώσεις για αυτές τις δραστηριότητες και η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιδείξει ότι οι απειλές του Ιράν έναντι του Ισραήλ δεν θα γίνουν ανεκτές», πρόσθεσε η Κλίντον.

Το Ιράν προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι, σύμφωνα με την Τεχεράνη, είναι σχεδιασμένοι ώστε να μπορούν να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ, αψηφώντας τις αμερικανικές επικρίσεις για παρόμοιες δοκιμές στις οποίες προχώρησε την Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις