ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Οι αρχές σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές στην πόλη Μπεν Γκερντάν

Τυνησία: Οι αρχές σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές στην πόλη Μπεν Γκερντάν

Οι τυνησιακές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν σήμερα τρεις τζιχαντιστές σε μια εκκαθαριστική επιχείρηση στην πόλη Μπεν Γκερντάν, στην νοτιοανατολική Τυνησία, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη, όπου την Δευτέρα τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σύμφωνα με την Τύνιδα.

Την Δευτέρα, περίπου 50 ένοπλοι, φερόμενοι ως μέλη του ΙΚ, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων του στρατού και της αστυνομίας στην Μπεν Γκερντάν, σε μια από τις πιο ευρείας έκτασης επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στο έδαφος της χώρας.

«Μονάδες ασφαλείας και του στρατού σκότωσαν τρεις τρομοκράτες, συνέλαβαν ακόμη έναν και κατάσχεσαν πέντε (αυτόματα τουφέκια εφόδου) Καλάσνικοφ σήμερα στην Μπεν Γκερντάν», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του στρατού.

Με αυτές τις επιχειρήσεις του στρατού ο συνολικός αριθμός των τζιχαντιστών που έχουν σκοτωθεί μετά τις επιθέσεις της Δευτέρας, ανέρχεται στους 49. Εξάλλου οχτώ τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί.

Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ κατηγορεί για τις επιθέσεις στην Μπεν Γκερντάν το ΙΚ, η ισχύς του οποίου πέραν των συνόρων, στη Λιβύη, αυξάνεται, καθώς οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύονται το χάος στη χώρα αυτή για να επεκτείνουν τα ερείσματά τους και να προσελκύσουν ξένους νεοσύλλεκτους.

Η πόλη των περίπου 60.000 κατοίκων παραμένει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικές ειδήσεις