ΚΟΣΜΟΣ

Χόφερ: Ήταν σφάλμα να μην κληθεί η Ελλάδα στη Διάσκεψη των Βαλκανίων

Χόφερ: Ήταν σφάλμα να μην κληθεί η Ελλάδα στη Διάσκεψη των Βαλκανίων

Η αλήθεια είναι ότι ο υποψήφιος για τις αυστριακές προεδρικές εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ, δεν συνηθίζει να λέει «καλά λόγια» για την Ελλάδα, ως εκ τούτου οι πρόσφατες δηλώσεις του αποτελούν μάλλον έκπληξη.

 

Ο Χόφερ είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 24ης Απριλίου του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο είναι γνωστό για τις σκληρές θέσεις του τόσο απέναντι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό όσο και εναντίον της Ελλάδας.

Ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές και το κόμμα εμφανίζεται πλέον ως η πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία, τονίζει σε συνέντευξή του στην Σαββατιάκικη (12/03/2016) αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» πως: «Ήταν σίγουρα σφάλμα να μην προσκληθεί η Ελλάδα στη Βιέννη στη Διάσκεψη των Βαλκανίων» και προσθέτει ότι: «Η Ελλάδα έχει τώρα το πρόβλημα (των προσφύγων), ενώ οι διακινητές αναζητούν νέες διαδρομές».

«Δεν μου αρέσουν οι διαφωνίες με την Ελλάδα και τη Γερμανία», ανέφερε ο Χόφερ επισημαίνοντας ότι: «Το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί λύση».

Εκτιμά πως «ενόψει της κοινωνικής πίεσης, η καθήλωση των προσφύγων στην Ελλάδα δεν θα έχει επί μακρό καλή εξέλιξη», ο Νόρμπερτ Χόφερ ο οποίος τάσσεται υπέρ της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Χαρακτηρίζει τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, ως ένα «σενάριο πίεσης».

Ο ίδιος μπορεί να φανταστεί και στην Αυστρία ένα δημοψήφισμα για έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά το βρετανικό πρότυπο, εάν, όπως σημειώνει, η ΕΕ εξελιχθεί σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και γίνει ακόμη πιο συγκεντρωτική.
Επιπλέον, κατά την άποψή του, και σε περίπτωση ένταξης τη Τουρκίας, οι Αυστριακοί θα πρέπει να αποφασίσουν με δημοψήφισμα, εάν θέλουν να παραμείνουν ακόμη μέλος στην ΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις