ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Σαουδική Αραβία: Γυναίκα αποκεφαλίζεται στο δρόμο. Ακέφαλα πτώματα κρέμονται από γερανούς

Φρίκη στη Σαουδική Αραβία: Γυναίκα αποκεφαλίζεται στο δρόμο. Ακέφαλα πτώματα κρέμονται από γερανούς

Πέντε άψυχα σώματα κρέμονται από ένα στύλο μεταξύ δύο γερανών, μια δημόσια επίδειξη που χρησιμεύει ως υπενθύμιση προς τους πολίτες για την τύχη που περιμένει όσους κατηγορούνται ως εγκληματίες. Οι πέντε νεκροί κατηγορήθηκαν πως άνηκαν σε συμμορία ληστών και αποκεφαλίστηκαν δημοσίως, πριν τα κορμιά τους ανυψωθούν, προκειμένου να είναι ορατά για μέρες από κάθε σημείο στην περιοχή.

Το φρικιαστικό θέαμα αποτελεί μόνο μια σκηνή από ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αυτή την εβδομάδα στην βρετανική τηλεόραση και ρίχνει φως στην απάνθρωπη καθημερινότητα της Σαουδικής Αραβίας, μια από τις πιο βίαιες και μυστικοπαθείς χώρες του κόσμου, όπως αναφέρει σε άρθρο της Daily Mail.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Σαουδική Αραβία αποκαλύπτεται», περιέχει τραγικά πλάνα από αποκεφαλισμούς. Μια γυναίκα ντυμένη στα μαύρα ακινητοποιείται στο πλάι ενός δημοσίου δρόμου από τέσσερις αστυνομικούς με την κατηγορία της δολοφονίας της θετής της κόρης.

Εκτελείται με ένα χτύπημα σπάθας στο λαιμό, καθώς φωνάζει: «Δεν το έκανα εγώ».

Το ντοκιμαντέρ «εισάγει» τους θεατές σε ένα μεγάλο δημόσιο χώρο που αποκαλείται «Πλατεία Chop Chop» καθώς αποτελεί το βασικό χώρο εκατοντάδων εκτελέσεων στη Σαουδική πρωτεύουσα, Ριάντ. Η κάμερα εστιάζει στην αποχέτευση που χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του αίματος των εκτελεσμένων.

Η αστυνομία κραδαίνοντας μαστίγια χτυπά τα σώματα γυναικών, που θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.

Σε αυτό το πνεύμα, ένας άνδρας σπρώχνει βίαια μια γυναίκα σε διάδρομο σούπερ μάρκετ χωρίς προφανή λόγο.

Έχουν γραφτεί πολλά για περιστατικά καθεστωτικής κτηνωδίας στη χώρα, όμως αυτό που κάνει το εν λόγω ντοκιμαντέρ να διαφέρει είναι ότι αποτυπώνει αυτά τα περιστατικά στην κάμερα, επισημαίνει η εφημερίδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις