ΚΟΣΜΟΣ

Καταθέτει ο Ολάντ για τη γαλλική υπόθεση Στρος Καν

Καταθέτει ο Ολάντ για τη γαλλική υπόθεση Στρος Καν
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του σοσιαλιστή βουλευτή και υποψήφιου για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ...

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του σοσιαλιστή βουλευτή και υποψήφιου για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στην αστυνομία του Παρισιού, σχετικά με τη μήνυση που κατέθεσε η Τριστάν Μπανόν εις βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν, για απόπειρα βιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολάντ φέρεται να είχε ενημερωθεί για την επίθεση την οποία η Μπανόν καταγγέλλει ότι δέχθηκε από τον Στρος Καν το 2003.

Σε σχέση με την κλήτευσή του, ο πιθανός αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν θα ανεχθεί «την εκμετάλλευση της υπόθεσης, που δεν αφορά το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για πολιτικούς σκοπούς».

Η Αν Μανσουρέ, μητέρα της Τριστάν Μπανόν, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είχε ενημερώσει τον Ολάντ, το 2003 όταν ήταν πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την επίθεση που δέχθηκε η κόρη της.

Η Μανσουρέ πάντως επεσήμανε στην εφημερίδα Liberation ότι «δεν κατηγορεί για τίποτε» τον Φρανσουά Ολάντ, του οποίου τη συμπεριφορά χαρακτηρίζει «βαθιά ανθρώπινη».