ΚΟΣΜΟΣ

Χαιρετίζει τη σύλληψη Χάτζιτς ο ΟΗΕ

Χαιρετίζει τη σύλληψη Χάτζιτς ο ΟΗΕ
Ισχυρό μήνυμα πως όλοι όσοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα δεν μπορούν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη έστειλε η σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας...

Ισχυρό μήνυμα πως όλοι όσοι είναι ύποπτοι για εγκλήματα δεν μπορούν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη έστειλε η σύλληψη του πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας Γκόραν Χάτζιτς, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαιρετίζοντας την εξέλιξη αυτή.

«Ο ΓΓ του ΟΗΕ συνεχάρη τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και τις σερβικές αρχές για την ηγετική ικανότητα που επέδειξαν ώστε να τερματιστεί η ατιμωρησία εκείνων που κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του, Μάρτι Νεσίρσκι.

Την είδηση της σύλληψης του Γκόραν Χάτζιτς χαιρέτισε και η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

«Σήμερα, εστάλη ισχυρό μήνυμα προς όσους έχουν παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι θα λογοδοτήσουν για τις παραβιάσεις, αν όχι στο πλαίσιο δικαστικών διαδικασιών στη χώρα τους, τότε ενώπιον διεθνών δικαστικών μηχανισμών», ανέφερε η κ. Πιλάι σε ανακοίνωσή της.