ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον οχήματος της αστυνομίας - Οργή Ερντογάν (video)

Τουρκία: Επτά νεκροί από βομβιστική επίθεση εναντίον οχήματος της αστυνομίας - Οργή Ερντογάν (video)

Τη ζωή σε επτά άτομα στοίχισε η βομβιστική επίθεση εναντίον οχήματος της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας η έκρηξη κοντά σε σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας (η πλειονότητα των κατοίκων της είναι Κούρδοι) που τραυμάτισε άλλα 27 άτομα, αποκάλυψε «το αποκρουστικό πρόσωπο» των «τρομοκρατών», οι οποίοι «βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», όπως σημείωσε.

Η επίθεση «έδειξε ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της τρομοκρατίας. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας θα θέσει τέλος, αν το θέλει ο θεός» στην τρομοκρατία, επισήμανε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institute, ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν την εκστρατεία της κυβέρνησής του εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών.

«Δεν μπορούμε πλέον να το ανεχθούμε αυτό. Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι άλλες χώρες ελπίζω ότι μπορούν να διακρίνουν το πραγματικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις επιθέσεις» πρόσθεσε ο επικεφαλής του τουρκικού Κράτους, τονίζοντας επίσης πως «όλος ο κόσμος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», καθώς «οι Κούρδοι είναι το ίδιο επικίνδυνοι με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους».

«Το YPG (σ.σ οι Μονάδες Προστασίας του Λαού, ένοπλος βραχίονας του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης PYD) είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι άλλη μια οργάνωση που πολεμά εναντίον του Ντάες (σ.σ αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), επομένως είναι "καλοί τρομοκράτες"» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς. Πρόκειται για οργανώσεις που είναι επικουρικές του PKK».

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια διεθνή σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια.

Η επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ, με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, είχε στόχο ένα μίνιμπας που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και διαπράχθηκε κοντά στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων της μεγαλύτερης πόλης της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς και επτά από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, ενώ οι υπόλοιποι πολίτες.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν κάνει μια σπάνια επίσκεψη στο Ντιγιάρμπακιρ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Νταβούτογλου ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με κατοίκους του Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και να εκτιμήσει τις ζημιές από τις μάχες στην πόλη ανάμεσα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας και τους Κούρδους αυτονομιστές.

Σχετικές ειδήσεις