ΚΟΣΜΟΣ

«Μυστηριώδης πλανήτης θα αφανίσει τη γη αυτόν το μήνα» λέει διακεκριμένος καθηγητής (Pics & Vids)

«Μυστηριώδης πλανήτης θα αφανίσει τη γη αυτόν το μήνα» λέει διακεκριμένος καθηγητής (Pics & Vids)

Ένας μυστηριώδης πλανήτης που αφάνισε τη ζωή στον πλανήτη μας χιλιάδες χρόνια πριν θα μπορούσε να «χτυπήσει» ξανά, σύμφωνα με κορυφαίο αστροφυσικό επιστήμονα.

Μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι η επερχόμενη «αποκάλυψη» θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και εντός του Απριλίου, αναφέρει σε σχετικό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα “The Sun”.

Ο «Πλανήτης Εννέα», ένας πλανήτης που ανακαλύφθηκε στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος τον Ιανουάριο, προκάλεσε βροχή από κομήτες που «βομβάρδισαν» την επιφάνεια της Γης σκοτώνοντας και εξαφανίζοντας στο παρελθόν κάθε ίχνος ζωής, δηλώνει ο Daniel Whitmire, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα.

Ο γνωστός αστροφυσικός λέει ότι ο Πλανήτης Εννέα βρίσκεται σε τροχιά 20.000 ετών γύρω από τον ήλιο και στην πλησιέστερη απόσταση από τον πλανήτη μας, χτυπά αστεροειδείς και κομήτες προς την κατεύθυνση της Γης.

Άλλωστε, ευρήματα απολιθωμάτων υποδηλώνουν ότι το μεγαλύτερο των ζωντανών οργανισμών στη Γη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 26 με 27.000.000 χρόνια.

Ο καθηγητής Whitmire ισχυρίζεται ότι «το πέρασμα του Πλανήτη Εννέα μέσα από μια περιοχή, η οποία ονομάζεται Ζώνη του Kuiper και είναι γεμάτη από κομήτες και αστεροειδείς, ευθύνεται για το γεγονός του αφανισμού της ζωής στη Γη».

Κατά τη δεκαετία του '80 και του '90 συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονταν ότι ένα «κόκκινος νάνος» με την ονομασία Nibiru ή Νέμεσις, σε τροχιά πολύ κοντά στη Γη κάθε 36.000 χρόνια, ευθυνόταν για την εξαφάνιση της ζωής. Τώρα, κάποιοι είναι πεπεισμένοι ότι ανάλογη σύγκρουση ή ένα πολύ κοντινό πέρασμα του πλανήτη θα συμβεί πριν το τέλος του Απριλίου.

Ο πλανήτης Νέμεσις ή Nibiru θεωρείτο «μύθος» εωσότου τον Ιανουάριο το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια ανακοίνωσε την ανακάλυψη του Πλανήτη Εννέα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Source: TheSun.co.uk

Σχετικές ειδήσεις