ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός και 47 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Τουρκία (Vid)

Ένας νεκρός και 47 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στην Τουρκία (Vid)

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά σε στρατιωτικό φυλάκιο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, δήλωσε σήμερα στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση αυτή αργά χθες, (11/4), την ευθύνη για την οποία αποδίδουν οι αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε στόχο ένα προχωρημένο φυλάκιο στον τομέα Χανίν, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 47 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οχτώ άμαχοι, διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας πως ο στρατός ξεκίνησε σαρωτική επιχείρηση έπειτα από τη νέα φονική επίθεση.

Η Τουρκία ζει εδώ και πολλούς μήνες σε κατάσταση συναγερμού λόγω του κύματος επιθέσεων που συνδέονται με την κουρδική σύγκρουση ή αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα προκάλεσαν, αντίστοιχα, το θάνατο 29 και 35 ανθρώπων, καθώς και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, στο κέντρο της Άγκυρας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε μια ριζοσπαστική οργάνωση που έχει αποσχιστεί από το PKK, τα «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK).

Η Άγκυρα εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση εναντίον του PKK μετά την κατάρρευση, το περασμένο καλοκαίρι, μιας εκεχειρίας που διήρκεσε δύο χρόνια σε μια εξέγερση που ξέσπασε το 1984 και έχει προκαλέσει ήδη περισσότερους από 40.000 θανάτους.

Σχετικές ειδήσεις