ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Συρία: Βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Περιοχές του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους αντάρτες βομβαρδίστηκαν σήμερα από τη συριακή πολεμική αεροπορία, την ίδια ώρα που ρουκέτες έπληταν γειτονιές της πόλης οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, καθώς κλιμακώνεται στη βόρεια Συρία η βία που υπονομεύει την ειρηνευτική συμφωνία.

Και από τις δύο πλευρές έχουν αναφερθεί θύματα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία και παρακολουθεί τις εξελίξεις του πολέμου ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες του Χαλεπιού μπήκαν στο στόχαστρο αεροπορικών επιδρομών. Πηγές της αντιπολίτευσης είπαν ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά ο αριθμός των θυμάτων παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 7, αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν από πυραύλους και πυρά ελεύθερων σκοπευτών.

Οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί από τις αρχές του μήνα στα βόρεια και τα νότια του Χαλεπιού, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας μετά τη Δαμασκό.

Σχετικές ειδήσεις