ΚΟΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Όσλο

Ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του Όσλο
Ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα 92 θύματα του διπλού μακελειού της Παρασκευής, που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Όσλο...

Ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα 92 θύματα του διπλού μακελειού της Παρασκευής, που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Όσλο.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την ομιλία του ήταν φανερά συγκινημένος. Η απώλεια καθενός από τα θύματα «αποτελεί μια τραγωδία», ανέφερε σημειώνοντας ότι γνώριζε προσωπικά πολλούς από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν και ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 92 νεκρών.

«Τότε θα φανεί το εύρος του κακού», προσέθεσε.

«Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά είμαστε ένας περήφανος λαός», κατέληξε και υπογράμμισε ότι η χώρα του «δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τις αξίες της».

Στην επιμνημόσυνη δέηση, η οποία μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, παρευρεθήκαν εκτός από τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης, όπως και όλων των πολιτικών κομμάτων, ο βασιλιάς Χάραλντ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Νορβηγίας.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα, ενώ πολλοί Νορβηγοί έχουν εναποθέσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων έξω από τον καθεδρικό. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλοί πολίτες άναψαν επίσης κεριά στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.