ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος του ΙΚ σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση Αμερικανών και Κούρδων στη Μοσούλη

Στέλεχος του ΙΚ σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση Αμερικανών και Κούρδων στη Μοσούλη

Ο Αλ Τζεμπούρι, που ήταν γνωστός και το ψευδώνυμο Αμπού Σαΐφ, ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου του ΙΚ το οποίο ευθύνεται για τη δράση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη νότια Μοσούλη και το Μαχμούρ

Υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και δύο συνεργάτες του σκοτώθηκαν τη Δευτ'ερα (18/04) νότια της Μοσούλης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και κουρδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Ο Αλ Τζεμπούρι, που ήταν γνωστός και το ψευδώνυμο Αμπού Σαΐφ, ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου του ΙΚ το οποίο ευθύνεται για τη δράση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη νότια Μοσούλη και το Μαχμούρ.

Σε άλλη επιχείρηση, την Κυριακή (17/04), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας, ένα ελικόπτερο του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές προσγειώθηκε στα βόρεια της Μοσούλης και οι στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτό συνέλαβαν τουλάχιστον ένα μέλος του ΙΚ.

Παράλληλα, ο διεθνής συνασπισμός ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην πόλη Ράκκα προκειμένου να εξοντώσει τους τζιχαντιστές και να ανακτήσει τον έλεγχο στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, αναφέρει ο Independent.

Το Πεντάγωνο, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα, ότι από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού που έχουν ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν σκοτωθεί πάνω από 25.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικές ειδήσεις