ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 508 ετών σε δάσκαλο που κακοποιούσε παιδιά

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 508 ετών σε δάσκαλο που κακοποιούσε παιδιά

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή και έντονες αντιδράσεις

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 508 ετών και τριών μηνών έναν 54χρονο δάσκαλο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών τα οποία βρίσκονταν σε ιδρύματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή και έντονες αντιδράσεις, ενώ είχαν εκφραστεί και κατηγορίες ενάντια στην κυβέρνηση αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών που βρίσκονται σε ιδρύματα.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μουχάρεμ Μπουγιουκτούρκ το διάστημα μεταξύ 2012 και 2015 κακοποίησε σεξουαλικά 10 αγόρια ηλικίας 12 έως και 14 ετών, στα οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος έδειχνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου στα θύματά του, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του ενώπιον του δικαστηρίου του Καραμάν.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από την πλευρά του να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης σχεδόν 600 ετών κατά τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε την Τετάρτη (20/04) το πρωί κεκλεισμένων των θυρών κι ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Ο Μπουγιουκτούρκ συνελήφθη την 13η Μαρτίου μετά την κατάθεση μηνύσεων από τις οικογένειες των παιδιών που κακοποιήθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις