ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο της Άγκυρας σε δημοσιογράφο ρώσικου πρακτορείου

Μπλόκο της Άγκυρας σε δημοσιογράφο ρώσικου πρακτορείου

Ο Κερίμοφ δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι αναμένει μια επίσημη εξήγηση από την Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην Τουρκία σε έναν δημοσιογράφο στέλεχος του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, ενώ η ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας αυξάνεται όλο και περισσότερο εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας του Sputnik στην τουρκική γλώσσα, Μαχίρ Μποζτεπέ, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το βράδυ της Τρίτης (19/04) δεν επετράπη η είσοδος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στον Τουράλ Κερίμοφ, τον επικεφαλής του γραφείου του ρωσικού πρακτορείου στην Τουρκία, και ότι κατασχέθηκαν η δημοσιογραφική του ταυτότητα και η άδεια παραμονής του στην Τουρκία.

Ο Κερίμοφ δήλωσε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι αναμένει μια επίσημη εξήγηση από την Τουρκία. «Ενδιαφέρομαι πολύ να μάθω τι είδους εξηγήσεις θα δοθούν στη διπλωματική μας αντιπροσωπεία από τις τουρκικές αρχές για τους λόγους που συνέβη όλο αυτό» είπε ο Κερίμοφ στο Sputnik.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση των τουρκικών αρχών λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η είσοδος του Ρώσου δημοσιογράφου στην Τουρκια απαγορεύθηκε μία ημέρα αφότου αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έθεσαν υπό κράτηση και απαγόρευσαν την είσοδο σε έναν δημοσιογράφο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας, ο οποίος σκόπευε να πάρει συνεντεύξεις από πρόσφυγες στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν την πρόσβαση στον ιστότοπο του Sputnik στην Τουρκία αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προέβη σε επικριτικές δηλώσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις