ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το «ναι» στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%

Βρετανία: Το «ναι» στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ καταγράφει προβάδισμα 7%

Σε 45% ανέρχεται το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την αποχώρηση της Βρετανίας βρίσκεται στο 38%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό του ιστότοπου του χρηματομεσιτικού ομίλου IG και η οποία δημοσιεύτηκε τη Μ. Τετάρτη (27/4) ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.003 πολίτες και διενεργήθηκε μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων το διάστημα 25- 26 Απριλίου.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα, το 17% των συμμετεχόντων παραμένει αναποφάσιστο.

Οι πιθανότητες να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα ανέρχονται σε 73% σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχήματα στον ιστότοπο του IG, ένα ποσοστό που καταγράφει άνοδο σε σύγκριση με το 64% της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας την περασμένη εβδομάδα αποτελεί τον βασικό παράγοντα που συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού αυτού.

Εντούτοις, στη δημοσκόπηση, το στρατόπεδο υπέρ της «αποχώρησης» έχει βελτιώσει τις επιδόσεις του κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Survation της 24ης Μαρτίου και κατά 4% σε σύγκριση με την πρώτη δημοσκόπηση μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων που διενήργησε το ινστιτούτο φέτος, την 20η Φεβρουαρίου.

Ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το δημοψήφισμα, οι δημοσκοπήσεις μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων καταγράφουν σταθερό προβάδισμα της «παραμονής» στην ΕΕ, ενώ οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται διαδικτυακά καταδεικνύουν ότι η μάχη είναι περισσότερο αμφίρροπη, με μερικές εξ αυτών να δίνουν προβάδισμα στο «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικές ειδήσεις