ΚΟΣΜΟΣ

Η ιστορική επίδειξη μόδας της Chanel στην Κούβα! (pics)

Η ιστορική επίδειξη μόδας της Chanel στην Κούβα! (pics)

Κουβανοί καλλιτέχνες και επίσημοι, αλλά και διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως ο Βιν Ντίζελ και η Τίλντα Σουίντον ή ακόμη η ηθοποιός Τζεραλντίν Τσάπλιν παρακολούθησαν την επίδειξη, η πρόσβαση στην οποία γινόταν μόνο με πρόσκληση

Η Chanel επέλεξε την κουβανική πρωτεύουσα για την πρώτη της επίδειξη στη Λατινική Αμερική και να παρουσιάσει την νέα της κολεξιόν Croisiere 2016/17, που είναι γεμάτη αναφορές στον κουβανέζικο πολιτισμό, όπως τα χαρακτηριστικά σομπρέρο, τα πούρα και τα παλιά αυτοκίνητα.

Κουβανοί καλλιτέχνες και επίσημοι, αλλά και διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως ο Βιν Ντίζελ και η Τίλντα Σουίντον ή ακόμη η ηθοποιός Τζεραλντίν Τσάπλιν παρακολούθησαν την επίδειξη, η πρόσβαση στην οποία γινόταν μόνο με πρόσκληση.

Οι ταράτσες των σπιτιών και τα μπαλκόνια είχαν γεμίσει από τους Κουβανούς, οι οποίοι φορούσαν βερμούδες και φανταχτερά πουκάμισα, και έδειχναν με τα χέρια όταν έβλεπαν να φθάνουν οι καλεσμένοι μέσα στα παλιά πολύχρωμα αυτοκίνητα της πόλης.

«Τελικά, ο κόσμος ανοίγεται στην Κούβα. Όλοι θέλουν να γνωρίσουν το απαγορευμένο μήλο, όλοι θέλουν να το ανακαλύψουν, να το γευτούν, να επωφεληθούν, να το εξερευνήσουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριέλα Κάστρο, κόρη του προέδρου Ραούλ Κάστρο και διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Στο Πασέο ντελ Πράντο, μια από τις παλαιότερες λεωφόρους στο νησί της Καραϊβικής, 300 μέτρα από τη θάλασσα, το οποίο είχε διακοσμηθεί για την περίσταση, το κοινό μπόρεσε να θαυμάσει τα μοντέλα, ντυμένα με ρούχα και αξεσουάρ που παρέπεμπαν στα χρώματα του νησιού. Ισχυρή δύναμη ασφαλείας κρατούσε σε απόσταση τους περαστικούς.

Το θέαμα του οίκου υψηλής ραπτικής έκλεισε με τη σύντομη εμφάνιση του γερμανού σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος φορούσε τα χαρακτηριστικά του γάντια και το σακάκι με τις παγιέτες, και με μουσικά κομμάτια όπου κυριαρχούσαν οι ρυθμοί των κόνγκας και των τυμπάνων.

Σχετικές ειδήσεις