ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή στα ερείπια έξι μέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου στο Ναϊρόμπι (video)

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή στα ερείπια έξι μέρες μετά την κατάρρευση κτηρίου στο Ναϊρόμπι (video)

Ο αριθμός των νεκρών από την καταστροφή έχει φτάσει τους 36 ενώ 80 ακόμα άτομα αγνοούνται

Μέλη των σωστικών συνεργείων αγωνίζονται να απεγκλωβίσουν γυναίκα που εντοπίσθηκε ζωντανή κάτω από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε πριν από έξι ημέρες στο Ναϊρόμπι, δήλωσε αξιωματούχος.

«Δεν μπορεί να κινηθεί, αλλά είναι ασφαλής», δήλωσε ο Πίους Μασάι, επικεφαλής της επιχείρησης.

Το κτήριο της συνοικίας Χουρούμα κατέρρευσε τη νύxτα της Παρασκευής (29/04) και τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η γυναίκα που διασώθηκε σαν από θαύμα μεταφέρθηκε υπό τις επευφημίες συγκεντρωμένων σε ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, όπου γιατροί της έδωσαν οξυγόνο και της χορήγησαν ενδοφλέβιο ορό. Σύμφωνα με τον Πίους Μασάι, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της Κένυας, η γυναίκα είχε τις αισθήσεις της κι ήταν σε θέση να μιλάει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη διάσωσή της.

Ο απολογισμός των 36 θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί πολύ ακόμη, καθώς άλλοι 80 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν ανέρχεται σε 137.

Η πολυκατοικία βρισκόταν στη λαϊκή συνοικία Χουρούμα, στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Κένυας, και πιστεύεται ότι κατέρρευσε λόγω των καταρρακτωδών βροχών, αλλά και της κακής ποιότητας της κατασκευής της.

Το κτήριο, το οποίο είχε παραδοθεί πριν από δύο χρόνια, είχε ανεγερθεί κοντά σε ένα ποτάμι και μετά την ολοκλήρωση του έργου, είχε εκδοθεί εντολή για την κατεδάφισή του. Αλλά η απόφαση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε, ούτε επιβλήθηκε η εφαρμογή της από τις αρχές.

Δύο αδέλφια, στα οποία ανήκε το ακίνητο, συνελήφθησαν και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους με την καταβολή εγγύησης, καθώς οι αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία ενόψει της άσκησης πιθανών ποινικών διώξεων. Επίσης συνελήφθησαν και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι τρεις αυτοδιοικητικοί αξιωματούχοι.

Σχετικές ειδήσεις