ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Κάμερον: Δε ζητώ συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

Ντέιβιντ Κάμερον: Δε ζητώ συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ (Vid)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα (5/5) πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τον Ντόναλντ Τραμπ –ο οποίος πλέον θεωρείται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ– επειδή χαρακτήρισε ηλίθια και εσφαλμένη τη δέσμευση στην οποία προέβη ο ακραίος υποψήφιος τον περασμένο Δεκέμβρη, ότι θα απαγορεύσει στους μουσουλμάνους την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αν εκλεγεί πρόεδρος.

«Δεν αλλάζω, ούτε θα αλλάξω αυτή την άποψη και είμαι πολύ ξεκάθαρος ότι αυτή η πολιτική πρόταση που διατυπώθηκε ήταν, είναι και θα είναι εσφαλμένη και είμαι πολύ σαφής σε αυτό», δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους, σε ερώτηση αν πλέον προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επαίνεσε τον Τραμπ για την επικράτηση του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, μετά την απόσυρση των εσωκομματικών του αντιπάλων Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ.

«Γνωρίζοντας την εξουθενωτική φύση των προκριματικών εκλογών και τι χρειάζεται να ξεπεράσει κανείς, ο καθένας που βγαίνει αλώβητος από αυτό τον εντυπωσιακό αγώνα για να ηγηθεί του κόμματος του στις γενικές εκλογές, αξίζει τον σεβασμό μας», δήλωσε.

Σχετικές ειδήσεις